Οπαδική Βία: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Ποια μέτρα εξετάζονται

Στοχος είναι α εντοπιστούν όλοι οι παράνομοι ύνδεσμοι οπαδών και να μπει «λουκέτο», ενώ παράλληλα να ελεγχθούν ακόμη και όσοι λειτουργούν νόμιμα. Με βάση το νόμο του 2019, πο ΠΑΕ και οι ομάδες είναι υπεύθυνες για τις Λέσχες Φιλάθλων και τις οργανωμένες μετακινήσεις των οπαδών, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και σαφές σύστημα απόδοσης ευθυνών σε περίπτωση επεισοδίων. Επίσης, οφείλεται να τηρείται μητρώο στη γενική γραμματεία Αθλητισμού με τους υπεύθυνους λειτουργίας τους.

Την ευθύνη των ελέγχων λειτουργίας των συνδέσμων θα αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανά την Επικράτεια, για την πιστή τήρηση όσων προβλέπει η νομοθεσία, επιβάλλοντας τις αυστηρότατες κυρώσεις όπου διαπιστώνεται η παραμικρή παράβαση.

Επιπλέον, σήμερα οδηγούνται στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι εννέα συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του σε τυφλή οπαδική ενέδρα τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου.

Σχετικά